Το ισχυρό ανεκτέλεστο 1,3 δισ. ευρώ (ιστορικά το ψηλότερο), το θετικό cash flow, η ανάπτυξη που θα έρθει με την απόκτηση της Άκτωρ, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με νέα έργα σε συνδυασμό με την στροφή προς εξασφάλιση σταθερών ροών και εσόδων μέσω ΣΔΙΤ, παραχωρήσεων και έργων ΑΠΕ στοιχειοθετούν αισιοδοξία στη διοίκηση της Intrakat για την πορεία της εταιρείας.
Σύμφωνα με όσα είπε πριν από λίγη ώρα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής, Αλέξανδρος Εξάρχου, στους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του 2022, η εκτίμηση είναι ότι το 2023, η Intrakat θα πετύχει break even ή ακόμα και οριακή κερδοφορία.
Ειδικότερα, ο κ. Εξάρχου σημείωσε πως η Intrakat είναι πλέον επαρκώς κεφαλαιοποιημένη, με ρευστότητα, υγιές ανεκτέλεστο με επαρκές περιθώριο κέρδους, κάτι που καταγράφεται στους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Όπως είπε, σίγουρα μέσα στο έτος θα υπάρχει break even σε επίπεδο αποτελεσμάτων, χωρίς αποκλείεται και η κερδοφορία (έστω οριακή).
Πρόσθεσε πως υγιές θεωρεί και το ανεκτέλεστο της Άκτωρ (2,7 δισ. ευρώ) που θα έρθει να προστεθεί στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, έπειτα από την απόκτηση της θυγατρικής της Ελλάκτωρ και αυτό θα συμβάλλει σε περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων το 2024.
Για την απόκτηση της Άκτωρ, ο κ. Εξάρχου επίσης είπε πως ότι «θα επηρεάσει ουσιωδώς την πορεία της Intrakat με θεαματικά καλό αποτέλεσμα». Συμπλήρωσε πως ο βασικός λόγος απόκτησής της, συνδέεται με την ενίσχυση της Intrakat σε επίπεδο τεχνικής επάρκειας, εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.
Υπενθυμίζεται πως για να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία της Άκτωρ χρειάζεται να δώσει το πράσινο φως η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ο επικεφαλής της Intrakat δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί το εταιρικό σχήμα με την απόκτηση της Άκτωρ λέγοντας πως οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν έπειτα από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.