Skip to main content

Aegean: Στις 16 Μαΐου τα αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο 2023

Αυξημένη πληρότητα στις πτήσεις εξωτερικού

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα ανακοινώσει βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη για το Πρώτο Τρίμηνο 2023 η αεροπορική εταιρεία Aegean.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας το Καθολικό Πάσχα, που ήταν στις 9 Απριλίου, την περασμένη Κυριακή, αλλά και το Ορθόδοξο οι πτήσεις εξωτερικού προς Αθήνα έχουν ιδιαίτερα αυξημένη πληρότητα που ξεκινάει από κατ’ ελάχιστο 76% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και πάνω από το 80%. Τα ίδια περίπου ποσοστά ισχύουν και για τις πτήσεις εξωτερικού προς Θεσσαλονίκη, με ελαφρώς χαμηλότερη πληρότητα.

Οι κορυφαίες αγορές για πτήσεις προς Αθήνα είναι: Στοκχόλμη, Ελσίνκι, Βιέννη, Ζυρίχη, Γενεύη,  Γερμανία (Ντίσελντορφ, Αμβούργο), Αγγλία (Λονδίνο, Μάντσεστερ), η Κύπρος (Λάρνακα) και τέλος το Μιλάνο.

Ενώ από Αθήνα οι top προορισμοί αντίστοιχα είναι οι Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Αμβούργο, Μαρρακές και Βουδαπέστη.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη οι πτήσεις από Ντύσσελντορφ, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Λάρνακα, Μόναχο και Ζυρίχη, εμφάνισαν τις μεγαλύτερες πληρότητες την περίοδο του Καθολικού Πάσχα, ενώ οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα, Ρώμη, Βερολίνο, Μιλάνο, Μόναχο και  Ντύσελντορφ υποδηλώνουν που θα περάσουν το Πάσχα τους όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τις ημέρες του Ορθόδοξου Πάσχα.

Αμέσως μετά το Ορθόδοξο Πάσχα στην επιστροφή των επισκεπτών η πληρότητα φτάνει το 85% για τα δρομολόγια προς Αθήνα και το 95% προς Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που φαίνεται να επεκτείνουν τις διακοπές τους ως το τέλος της εβδομάδας του Πάσχα διαμορφώνοντας για τις ημέρες έως και το Σαββατοκύριακο του «Θωμά» (22/4 και 23/4) την πληρότητα πάνω από 80% για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι κορυφαίοι προορισμοί από Αθήνα την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα με παραπλήσιες υψηλές πληρότητες είναι οι ακόλουθες: Ζυρίχη Γενεύη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Μονάχο, Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ,Λονδίνο, Μιλάνο, Λάρνακα, Σόφια.

Aναλυτικότερα όσον αφορά την κίνηση του δικτύου εσωτερικού, οι πληρότητες αγγίζουν ήδη πάνω από το 70% (από Αθήνα) και 85% (από Θεσσαλονίκη) και ανάλογα με τον προορισμό με τις θέσεις σταδιακά να εξαντλούνται.

Η έξοδος ξεκίνησε από την Μ. Τετάρτη 12/4 και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό έως και αύριο, Μ. Παρασκευή, ενώ το πρώτο κύμα της επιστροφής πραγματοποιείται κυρίως τις ημέρες Δευτέρα 17/4 και Τρίτη 18/4, με αρκετούς από όσους επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα για τις Πασχαλινές τους διακοπές να παρατείνουν τη διαμονή τους και να γυρνούν στο τέλος της άλλης εβδομάδας.