Skip to main content

Η Άκτωρ προσωρινός ανάδοχος για το φράγμα Τσικνιά στη Λέσβο, η Τέρνα για τα έργα ύδρευσης Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας 

Mε έκπτωση 1,48% το υπουργείο Υποδομών ανακήρυξε ως προσωρινό ανάδοχο για το έργο «Κατασκευή Φράγματος Τσικνιά Ν. Λέσβου εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων» την Άκτωρ.

Το οικονομικό αντικείμενο του έργου, όπως διαμορφώνεται με την προσφερόμενη έκπτωση, ανέρχεται σε 82.591.798,96 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Στον δημόσιο αυτόν διαγωνισμό προσφορά είχε καταθέσει και η Intrakat με έκπτωση 1%.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην ολοκλήρωση ενός αυτοτελούς και λειτουργικά ανεξάρτητου συστήματος υδροδότησης με 24.000m3 /ημερησίως πόσιμο νερό (στο 1ο στάδιο ανάπτυξης των έργων) της πόλης της Μυτιλήνης και των οικισμών Καλλονής και Αγ. Παρασκευής της νήσου Λέσβου, από το φράγμα Τσικνιά.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία και συντήρηση του έργου για 24 μήνες μετά τη βεβαίωση περαίωσης. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 60 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργων και προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ένα άλλο έργο την «Κατασκευή έργων ύδρευσης νομών Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας»  προσωρινός ανάδοχος είναι η Τέρνα με προσφορά περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευαστική του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα έδωσε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με μέση τεκμαρτή έκπτωση 2,75%. Στον διαγωνισμό είχαν υποβάλει προσφορές και οι Μυτιληναίος (έκπτωση 1,99%), Άκτωρ (έκπτωση 1,5%) και Άβαξ (έκπτωση 1%).

Το συμβατικό αντικείμενο της εργολαβίας αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού με σκοπό την αντικατάσταση του σημερινού υδραγωγείου για την εξυπηρέτηση περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος Τηλεμετρίας – Τηλελέγχου Διαρροών το οποίο εκτός από την εποπτεία – έλεγχο του όλου συστήματος θα δώσει την δυνατότητα ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και καλύτερης αξιοποίησης των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία και συντήρηση του έργου για 36 μήνες μετά τη βεβαίωση περαίωσης.