Με τρεις ενδιαφερόμενους φορείς περνά στην επόμενη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου το έργο ΣΔΙΤ για την ύδρευση της Κέρκυρας με την αξία της σύμβασης να εκτιμάται στα 206 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
Εκδήλωση ενδιαφέροντος κατέθεσαν η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – Χρ. Κωνσταντινίδης, η Άκτωρ Παραχωρήσεις (Όμιλος Ελλάκτωρ) και η Μυτιληναίος.
Η διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης είναι 30 έτη (4 έτη μελέτη και κατασκευή και 26 έτη λειτουργίας – περίοδος υπηρεσιών).
Σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου η χρηματοδότηση του ΣΔΙΤ θα γίνει καταρχήν με ίδια ή και δανειακά κεφάλαια του αναδόχου. Το Δημόσιο θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου με το ποσό των 60 εκατ. ευρώ κατά μέγιστο.
Το έργο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την Κέρκυρα, καθώς θα αντιμετωπιστεί το υδρευτικό πρόβλημα στο σύνολο του νησιού, ώστε να αποδίδεται επαρκές πόσιμο νερό, εγγυημένα καλής ποιότητας.
Με την υλοποίησή του επιτυγχάνεται η κατάργηση 75 γεωτρήσεων που διαθέτουν σήμερα νερό κακής ποιότητας και η αξιοποίηση μεγάλων ποσοτήτων επιφανειακών απορροών που σήμερα καταλήγουν στη θάλασσα.
Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή των φραγμάτων Μελισσουδίου, εκτροπής Κυπριανάδων και Καλαμιώτισσας, με τα συνοδά τεχνικά έργα, των Εγκαταστάσεων Καθαρισμού Νερού (ΕΚΝ) Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας, των εξωτερικών δικτύων συνολικού μήκους περίπου 210 χλμ., των δεξαμενών Χωροεπισκόπων, Τρουμπέτας, Στρογγύλης, Νέα Δεξαμενή Μελιτειέων. Επιπλέον, θα εγκατασταθεί σύστημα SCADA για τον έλεγχο και την τηλεδιοίκηση του έργου.