Skip to main content

Κεραμεία Αλλατίνη: Έρχονται εξελίξεις τον Μάρτιο

Πρόκειται για το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο της Κεραμεία Αλλατίνη, που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Σταύρου Ανδρεάδη.

Το αργότερο τον Μάρτιο αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά στο φιλόδοξο επενδυτικό project του γνωστού επιχειρηματία του τουρισμού και επίτιμου προέδρου της SANI/IKOS, Σταύρου Ανδρεάδη.

Πρόκειται για το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο της Κεραμεία Αλλατίνη, που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του. Αναλυτικότερα, το αργότερο εντός του Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η σχετική συνεδρίαση και απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Σημειώνεται σχετικά ότι έχει ήδη δοθεί από τον περασμένο Νοέμβριο το πρώτο αναγκαίο «πράσινο φως» στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την εν λόγω περιοχή από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, με τον όρο οι αρχιτεκτονικές επιλογές υλοποίησης του ουρανοξύστη, που προβλέπεται να δημιουργηθεί και θα έχει ύψος μέχρι 100 μέτρα, να αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του ως τοπόσημου, να τον καθιστούν αναγνωρίσιμο στο σύνολο της πόλης.

Όπως έχει γράψει το Naftemporiki.gr    στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προτείνονται τέσσερις άξονες ρυθμίσεων-ενεργειών-παρεμβάσεων:

  • Αποκατάσταση και επανάχρηση των σημαντικού μεγέθους διατηρητέων κτιρίων που βρίσκονται εντός του ακινήτου
  • Δημιουργία υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικών κεντρικών λειτουργιών, στον οποίο θα περιλαμβάνονται κυρίως χρήσεις κατοικίας, εμπορίου, προσωπικών υπηρεσιών
  • Δημιουργία υπερτοπικού πόλου μητροπολιτικού χαρακτήρα πολιτισμού και
  • Δημιουργία νέου σημαντικού μεγέθους κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος θα λειτουργεί σε συνέχεια των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων της περιοχής Νέας Ελβετίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός μητροπολιτικού πάρκου πόλης.