Skip to main content

Επενδυτικό «ράλι» σε ξενοδοχειακές υποδομές

Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Με αλλεπάλληλες νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις ενισχύεται η τουριστική υποδομή της Θεσσαλονίκης, όπου ανοίγει τις πύλες του -έπειτα από επένδυση 20 εκατ. ευρώ- το πεντάστερο ξενοδοχείο «ON Residence» των Tor Hotel Group και Grivalia Hospitality, στο οποίο αναβιώνει πανηγυρικά και το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα». Τα επίσημα εγκαίνια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο. Η μονάδα διαθέτει επτά ορόφους, 60 δωμάτια, cocktail bar, εσωτερική καταπράσινη αυλή με καταρράκτη, σύγχρονο γυμναστήριο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, προσεχώς ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης νέου ξενοδοχείου στην οδό Λέοντος Σοφού, στο ιστορικό κέντρο της πόλης (στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Λαδάδικων) από τη Hotel Louisa A.E., σε οικόπεδο όπου μέχρι προσφάτως λειτουργούσε υπαίθριο πάρκινγκ. Η επένδυση αναμένεται να είναι της τάξης των 16 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 και η νέα μονάδα θα είναι δυναμικότητας 100 δωματίων σε εννέα ορόφους και θα διαθέτει roof garden, χώρους συνεδρίων – εκδηλώσεων και υπόγειο πάρκινγκ, με προοπτική λειτουργίας το φθινόπωρο του 2023. Τα 5,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να αγγίξει η επένδυση γερμανικών συμφερόντων -μέσω της Real Estate Management Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε.- για την ανακατασκευή του ξενοδοχείου «Αίγυπτος» στην οδό Πτολεμαίων, που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές στον μεγάλο σεισμό του 1978 και κατεδαφίστηκε τον περσινό Αύγουστο. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημι- ουργία boutique hotel τεσσάρων ή πέντε αστέρων, δυναμικότητας 33 δωματίων, με δώμα και κοινόχρηστους χώρους, που θα έχει πολλά στοιχεία από την αρχιτεκτονική και την εξωτερική εμφάνιση της παλιάς μονάδας.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι όπως είχε δημοσιεύσει η «N» στα τέλη Φεβρουαρίου πρόσφατα ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η λειτουργία του πεντάστερου «S Hotel», δυναμικότητας 29 δωματίων και σουιτών, στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, έπειτα από επένδυση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ της Ολύμπιον Α.Ε. Οικοδομικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου το επίσης πεντάστερο «Monasty Thessaloniki», δυναμικότητας 100 δωματίων, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Μηχανική Περιβάλλοντος, στην οποία και ανήκει, και θα λειτουργήσει από τη Swot σε συνεργασία με το brand Autograph Collection της Marriott.