Skip to main content

Γ. Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Οτιδήποτε έσοδο στα επιμελητήρια, πρέπει να το επιστρέφει στις επιχειρήσεις

Στη σημασία της αύξησης των πόρων των επιμελητηρίων, ακόμα και των μικρότερων, προκειμένου στη συνέχεια, τα επιμελητήρια να τους διοχετεύουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις-μέλη τους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γρεβενών Νικόλαο Ράμμο, μέλη της διοικητικής επιτροπής και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της περιοχής.

«Τα επιμελητήρια πρέπει να λειτουργούν ανταποδοτικά. Οτιδήποτε έσοδο έχουμε εμείς στα επιμελητήρια, πρέπει να το επιστρέφουμε στις επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να γίνει μια ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ώστε τα μικρότερα επιμελητήρια να αυξήσουν τους πόρους τους για να μπορούν στη συνέχεια να κάνουν δράσεις.

 Επιπλέον, «τα επιμελητήρια πρέπει να συνεργάζονται» είπε ο κ. Μπρατάκος. Το πλαίσιο συνεργασίας και οι τρόποι υλοποίησης μπορούν να περιγράφονται σε ένα συμφωνητικό συναντίληψης που θα υπογραφεί μεταξύ των επιμελητηρίων.

Ειδικότερα, για τη συνεργασία με το Επιμελητήριο Γρεβενών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ πρότεινε μια κοινή παρέμβαση στο θέμα της αύξησης των ποσοστών ενισχύσεων από την κατανομή των αναπτυξιακών πόρων για την περιοχή. Από την άλλη, ο κ. Μπρατάκος είπε, πως η αύξηση των πόρων του Επιμελητηρίου Γρεβενών για την εξασφάλιση ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του, μπορεί να προέλθει από τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου, απαραίτητου για την περιοχή, τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, αλλά και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη μέσω διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

«Νομός υπό ερήμωση»

Από την πλευρά του, ο κ. Ράμμος στάθηκε στην ανάγκη αντιστροφής του φαινομένου της μετανάστευσης της νέας γενιάς. «Είμαστε ένας νομός από τους μικρότερους και υπό ερήμωση. Είχαμε 45-50.000 κατοίκους και τώρα έχουμε μείνει με περίπου 25-28.000. Είναι κομβικό σημείο όμως αυτό που συμβαίνει τώρα, γιατί η νεολαία αυτή τη στιγμή είναι με το ένα πόδι στα Γρεβενά και με το άλλο μακριά. Αναφέρομαι στους νέους που ξεκίνησαν να ‘χτυπιούνται’ οικονομικά από το 2010 με την οικονομική κρίση. Αν αυτή τη γενιά δεν καταφέρουμε να τη συγκρατήσουμε στα Γρεβενά, δυστυχώς θα ερημώσουμε. Θα μείνουμε μόνο οι συνταξιούχοι», ανέφερε ο κ. Ράμμος