Skip to main content

Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της Eurobank

Υπερκάλυψε τις κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 2 δισ. ευρώ η Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες. Το βιβλίο προσφορών της τράπεζας αναμένεται να κλείσει σήμερα το απόγευμα.

Την κάλυψη του βιβλίου προσφορών ανακοίνωσε νωρίτερα και η Alpha Bank, γνωστοποιώντας ότι έχει λάβει ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές το οποίο υπερκαλύπτει το αρχικώς σκοπούμενο ποσό των 1,55 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως θα διατηρήσει ανοικτό το βιβλίο προσφορών εν αναμονή της ολοκλήρωσης των συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, ικανοποιώντας παράλληλα το συνεχιζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΕΤΕ: Αισιόδοξη η Λούκα Κατσέλη

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξη για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΤΕ, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας το πρωί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, οι προοπτικές ευοίωνες και η Εθνική Τράπεζα μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιποίησης θα είναι πιο ισχυρή από ποτέ και έτοιμη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τόνισε η κ. Κατσέλη από το βήμα της Γ.Σ.

Η πρόεδρος της ΕΤΕ αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπο το τραπεζικό σύστημα, που είναι η επαναφορά των καταθέσεων και η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Τόνισε δε πως μαζική κατάσχεση ακινήτων αντίκειται στα συμφέροντα της τράπεζας, που έχει ως βασικό στόχο να κρατήσει τον πελάτη ενήμερο και να του προσφέρει βιώσιμες λύσεις.

newsroom naftemporiki.gr