Από την έντυπη έκδοση
Της Σ. Εμμανουήλ
[email protected]
Η Folli Follie φέρεται ότι πέτυχε προκαταρκτική συμφωνία (term sheet) με ομάδα ομολογιούχων αναφορικά με την προτεινόμενη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του ομίλου, με το πλαίσιο των όρων αυτού του σχεδίου να παίρνει το πράσινο φως από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αργά χθες το βράδυ.
Προηγήθηκε μια εξαντλητική σύσκεψη με επίκεντρο την οριστικοποίηση των όρων της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης για τη διάσωση της εταιρείας, όπου αναδείχθηκαν σημαντικές διαφωνίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, που συμμετείχε σχεδόν με όλα τα μέλη του στη συνάντηση υψηλού επιπέδου με τους συμβούλους των hedge funds (Οasis, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital), φέρεται να ζήτησε έλεγχο των επιχειρηματικών αποφάσεων της επόμενης μέρας και ενδιάμεση χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους (ύψους 41 εκατ. ευρώ), προσφέροντας ως εγγύηση ακίνητη περιουσία, η οποία επί του παρόντος είναι δεσμευμένη με διατάξεις της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και δικαστικές αποφάσεις.
Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να βρήκαν κοινό τόπο σχετικά με τις εγγυήσεις, ήτοι την άρση των δεσμεύσεων, ενώ η δύσκολη διαπραγματευτική θέση της FF Group εξαιτίας της ανάγκης ρευστότητας που έχει αποτυπώνεται και στην πίεση που φέρεται να δέχθηκε προσυπογράφοντας μια σύμβαση χρηματοδότησης με επιτόκιο που κατά τις πληροφορίες δεν απέχει πολύ από αυτό ενός καταναλωτικού δανείου στις τρέχουσες συνθήκες της ελληνικής αγοράς. Οι διαφωνίες φαίνεται να δίχασαν τη μαραθώνια σύσκεψη που άρχισε νωρίς χθες το πρωί, διεκόπη για λίγο το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ – για να ακολουθήσει αμέσως μετά έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επί τη βάσει της παραπάνω συμφωνίας η εταιρεία θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους ομολογιούχους δανειστές της για την παροχή συναίνεσης. Το πλαίσιο της συμφωνίας θα τεθεί προς έγκριση στις συνελεύσεις των ομολογιούχων, που θα οριστούν εκ νέου (μετά την αναβληθείσα συνέλευση της 9ης Ιανουαρίου) κι εκεί θα απαιτηθεί πλειοψηφία που θα δεσμεύει το σύνολο των ομολογιούχων, προκειμένου η εταιρεία να περάσει στο επόμενο βήμα και εντέλει να προσφύγει με νέο αίτημα στη διαδικασία εξυγίανσης όπως προβλέπεται στον Πτωχευτικό Κώδικα.