Skip to main content

Την Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS

Μια από τις πιο ιστορικές και μεγαλύτερες εταιρείες κονσερβοποίησης ιχθυρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Kονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ) επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Όπως ανακοινώθηκε, η πολλαπλή πιστοποίηση της ΚΟΝΒΑ πραγματοποιήθηκε μετά από επιτόπιους ελέγχους εξειδικευμένων επιθεωρητών της TÜV HELLAS (TÜV NORD) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κιλκίς και αφορά στο διεθνές πρότυπο ISO 22000 και τα τεχνικά πρωτόκολλα MSC CoC, BSCI, IFS, και BRC.

Οι πιστοποιήσεις αφορούν στην ασφάλεια τροφίμων καθώς επίσης και στις εξειδικευμένες διαδικασίες συσκευασίας και μεταφοράς και είναι απαραίτητες για την παρουσία των προϊόντων της ΚΟΝΒΑ στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Σημειώνεται, ότι η ΚΟΝΒΑ διαθέτει τα προϊόντα της σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ενώ απορροφά ετησίως περίπου το 30% της ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο.

Η ιστορική πορεία της εταιρείας ξεκινά από το 1870 και σήμερα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις άνω των 10.000 τετραγωνικών μέτρων στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, απασχολώντας περισσότερα από 170 άτομα. Ταυτόχρονα είναι η εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα την πρώτη ρομποτική γραμμή παραγωγής σαρδέλας, υιοθέτησε τη μηχανοποιημένη γραμμή παραγωγής τονοσαλάτας, καλαμαριών και χταποδιών με πολυζυγιστικό μηχάνημα αλλά και τη μεγάλη ευελιξία στην πακετοποίηση των τελικών προϊόντων.

Η πολλαπλή επαναπιστοποίηση της ΚΟΝΒΑ από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), τον κορυφαίο φορέα στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την πολυετή, επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών, ανανεώνοντας ταυτόχρονα το «διαβατήριό» της για τις διεθνείς αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η ελληνική εταιρεία.