Skip to main content

Geely: Στην Ελλάδα μέσω Union Group αρχές του 2025

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο μοντέλο που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι το Geely Galaxy EX5, ένα ηλεκτρικό της κατηγορίας C- SUV, 215 ίππων και αυτονομία 425 χιλιομέτρων (WLTP) με μία μόνο φόρτιση

Οι κατασκευαστές από την Κίνα πλημμυρίζουν κυριολεκτικά την Ευρώπη και την Ελλάδα, πλέον. Η τελευταία εξέλιξη αφορά την είσοδο στην εγχώρια αγορά της Geely, ενός από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ομίλους αυτοκινήτων, στις αρχές του 2025 με ηλεκτρικά, υβριδικά και Plug-In μοντέλα. Όπως ανακοινώθηκε, ο εισαγωγέας θα είναι η GEO Mobility Hellas S.A., θυγατρική της Union Group, πολυεθνικής εταιρείας με εκτεταμένες συμμετοχές στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου, της ενέργειας και του Real Estate.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο μοντέλο που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι το Geely Galaxy EX5, ένα ηλεκτρικό της κατηγορίας C- SUV, 215 ίππων και αυτονομία 425 χιλιομέτρων (WLTP) με μία μόνο φόρτιση. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με την μπαταρία Geely Short Blade, σχεδιασμένη για διάρκεια ζωής έως και… ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας ADAS. Η Geo Mobility Hellas σχεδιάζει να επεκτείνει το φάσμα των προσφορών στην Ελλάδα με επιπλέον Plug-In ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα ως μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της Geely.

Σημειώνεται ότι η Geely Holdings είναι μια κινεζική πολυεθνική εταιρεία που διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ SE (0175HK). Διαθέτει ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο διεθνών εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των VOLVO Cars, GEELY Auto, LYNK & Co, POLESTAR, ZEEKR, LOTUS, PROTON, SMART, FARIZON και άλλων. Απασχολεί πάνω από 190.000 άτομα παγκοσμίως και λειτουργεί πάνω από 30 εργοστάσια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Μαλαισία.

Η Geely πραγματοποιεί πωλήσεις σε περισσότερες από 75 χώρες σε όλες τις περιοχές και το 2023, ο όμιλος παρέδωσε πάνω από 2,79 εκατομμύρια οχήματα σε όλες τις μάρκες του, αύξηση 20% από το 2022. Τα έσοδα το 2023 ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλος κατατάχθηκε μεταξύ των 10 κορυφαίων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών από την Brand Finance και, για 13η συνεχόμενη φορά, και κατατάσσεται στην 185η θέση στις εταιρείες Fortune Global 500.

Όσον αφορά την Union Group, αναφέρεται ότι ιδρύθηκε το 1991 και έχει εξελιχθεί σε μια κορυφαία και ποικιλόμορφη εταιρεία. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, το λιανικό εμπόριο, οι υποδομές, η ενέργεια και τα ακίνητα και σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Πολωνίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του Καναδά. Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Union είναι ο εισαγωγέας των Toyota, Lexus, Geely και Zeekr στο Ισραήλ, αντιπροσωπείες της Toyota και της Nissan στον Καναδά και συμμετέχει στην Inchcape Plc, μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε 32 χώρες σε όλη την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική στη διανομή, το λιανικό εμπόριο και τις υπηρεσίες αυτοκινήτων. Η εταιρεία πωλεί περισσότερα από 50.000 νέα οχήματα ετησίως και προσφέρει πλήρεις λύσεις κινητικότητας στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδοτικής μίσθωσης, της χρηματοδότησης, της ασφάλισης, της πλατφόρμας κοινής χρήσης αυτοκινήτων, των εταιρικών υπηρεσιών κλήσης οχημάτων και λειτουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ισραήλ.

Πέρα από τις δραστηριότητες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Union διαχειρίζεται και λειτουργεί μεγάλες μάρκες στο λιανικό εμπόριο, όπως η H&M, η COS και η DYSON. Στον τομέα των ακινήτων, η Union διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών έργων και ανάπτυξης ακινήτων παγκοσμίως, ενώ η εταιρεία διαχειρίζεται εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εμπορικών ακινήτων και συνεχίζει να επεκτείνεται σε αυτούς τους τομείς.

Σύμφωνα με τον Ran Danai, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Union Automotive Group: «Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την Geely στην ελληνική αγορά. Η Geo Mobility Hellas σχεδιάζει να θέσει την εμπειρία του πελάτη ως κορυφαία προτεραιότητα και να προσφέρει μεγάλη ποικιλία προηγμένων και καινοτόμων λύσεων κινητικότητας. Είμαστε σίγουροι για τα προϊόντα Geely και την καταλληλότητά τους για τις ανάγκες του Έλληνα πελάτη, εστιάζοντας στην άνεση, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την προηγμένη τεχνολογία».