Skip to main content

Honda HR-V: Στοχευμένη ανανέωση

Η ανανεωμένη γκάμα του HR-V ενσωματώνει σχεδιαστικές αλλαγές και αναβαθμίσεις με βάση τα σχόλια των πελατών για την περαιτέρω βελτίωση της συνολικής οδηγικής εμπειρίας και του ελέγχου θορύβων και κραδασμών (NVH)

Η Honda ανανέωσε το δημοφιλές HR-V e:HEV με ένα στοχευμένο ανασχεδιασμό  σε όλες τις εκδόσεις ενώ προσέθεσε και μια νέα  έκδοση εξοπλισμού με αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία.

Η ανανεωμένη γκάμα του HR-V ενσωματώνει σχεδιαστικές αλλαγές και αναβαθμίσεις με βάση τα σχόλια των πελατών για την περαιτέρω βελτίωση της συνολικής οδηγικής εμπειρίας και του ελέγχου θορύβων και κραδασμών (NVH).

Ειδικότερα, κατά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της τελευταίας γενιάς του HR-V, οι μηχανικοί της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας μελέτησαν επιμελώς το δημοφιλές compact-SUV. Έτσι δημιούργησαν από την αρχή ένα ελκυστικό coupe-SUV με έναν σπάνιο συνδυασμό premium, δυναμικής σχεδίασης και απαράμιλλης ευρυχωρίας. Μετά το νέο facelift, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν έναν πιο διακριτό μπροστινό προφυλακτήρα και ανανεωμένη μάσκα με νέο άνω διακοσμητικό σε crystal black και σκουρόχρωμα εσωτερικά στοιχεία προβολέων που πετυχαίνουν μεγαλύτερη σχεδιαστική σαφήνεια.

Εξωτερικά: Ο σμιλεμένος μπροστινός προφυλακτήρας του αυτοκινήτου διαθέτει πιο τονισμένες χαρακτηριστικές γραμμές, οι οποίες συμπληρώνονται από τα ανανεωμένα κάτω διακοσμητικά βαμμένα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, που χαμηλώνουν οπτικά το HR-V προσδίδοντάς του μια πιο στοχευμένη και premium εμφάνιση. Οι νέοι προβολείς με ανανεωμένα εσωτερικά στοιχεία προσφέρουν μία πιο χαρακτηριστική υπογραφή DRL με σκουρότερο φινίρισμα. Από τις εκδόσεις Advance και πάνω διατίθεται επίσης η τεχνολογία adaptive driving beam (ADB).  Πίσω, μία φωτεινή μπάρα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος προσφέρει ανανεωμένη εσωτερική σχεδίαση με τη νέα παλέτα εξωτερικών χρωμάτων να αναδεικνύει τη συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η γκάμα εμπλουτίζεται με τρεις νέες επιλογές: Sage Green, Seabed Blue και UrbanGrey.

Στην καμπίνα: Στο εσωτερικό, το χαμηλότερο τμήμα του κεντρικού ταμπλό και η κεντρική κονσόλα έχουν επανασχεδιαστεί, με κριτήριο την ευκολότερη πρόσβαση στη βάση ασύρματης φόρτισης τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό. Η κεντρική κονσόλα, σε φινίρισμα high-gloss piano black, είναι πλέον πιο επίπεδη και εργονομικά βελτιωμένη. Άλλα μέτρα αναβάθμισης της εμπειρίας του ταξιδιού, σε συνδυασμό με την αυξημένη ηχομόνωση ανεβάζουν την άνεση στο εσωτερικό του HR-V σε άλλο επίπεδο.

Σημαντικό: Επιπλέον, η νέα έκδοση Advance Style Plus διαθέτει γυάλινη οροφή, ενώ μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στην καμπίνα τις πιο ζεστές ημέρες προσφέρουν τα φιμέ κρύσταλλα που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Οι αλλαγές αυτές προσδίδουν στο γνώριμο compact σχήμα με τις coupe επιρροές τον νεανικό χαρακτήρα και την αυτοπεποίθηση ενός SUV. Στη δημιουργία της αεροδυναμικής σιλουέτας συνεισφέρει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 188mm (MRO) – στα ίδια επίπεδα με τα μοντέλα AWD– και κομψή, χαμηλή γραμμή της οροφής. Η πλαϊνή όψη υιοθετεί μία σύγχρονη, απέριττη αισθητική, με μία ζωηρή, οριζόντια ‘γραμμή ώμου’  που εκτείνεται από τους προβολείς μέχρι το πίσω τμήμα, δημιουργώντας μία δυναμική κίνηση προς τα εμπρός. Η κεκλιμένη κολόνα A και το μακρύ καπό συνθέτουν μία premium εικόνα και μετακινούν οπτικά τον όγκο της καμπίνας προς τα πίσω, τονίζοντας περαιτέρω τις κομψές αναλογίες τύπου coupe.

Στο πίσω μέρος, το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας, το χαμηλό κατώφλι και το επίπεδο πάτωμα του χώρου φόρτωσης διευκολύνουν την πρόσβαση, χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η τύπου coupe οροφή.

Η αεροδυναμική απόδοση επιτυγχάνεται μέσω μιας αεροκουρτίνας (air curtain) στον εμπρός προφυλακτήρα, τα χαρακτηριστικά σπόιλερ πίσω από τα μαρσπιέ και το αεροδυναμικό σχήμα των πίσω φώτων, όλα έχουν διαμορφωθεί για μείωση του στροβιλισμού αέρα πίσω από το όχημα χωρίς να επηρεάζεται η κομψή, καθαρή σχεδίαση. Το ανανεωμένο HR-V διατηρεί το προηγμένο, υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV, προσφέροντας στο compact SUV της Honda τον ιδανικό συνδυασμό απόδοσης και επιδόσεων. Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου ξεκινούν από 35.300 ευρώ.