Skip to main content

Leasing αυτοκινήτου: Τελικά αξίζει τον κόπο;

Large number of cars at parking lot,waiting for export at Shanghai port.

Το leasing κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς

Είναι κοινό μυστικό πως η αυτοκίνηση, αλλά και η κινητικότητα συνολικότερα, βρίσκονται σε μια φάση ραγδαίου μετασχηματισμού. Η ολοένα και μεγαλύτερη στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς την ηλεκτροκίνηση καθώς και η όλο και πιο πιεστική ανάγκη για υιοθέτηση μέτρων και κανονισμών για το δραστικό περιορισμό των ρύπων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, είναι δύο σημαντικές παράμετροι που θα διαμορφώσουν την κινητικότητα συνολικά τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει και ο χρονικός ορίζοντας του 2035, όταν θα πρέπει να έχουν αποσυρθεί τα οχήματα που κινούνται με ντίζελ ή βενζίνη.

Κομμάτι αυτή της συζήτησης είναι και το κατά πόσο πλέον συμφέρει να έχουμε στην ιδιοκτησία μας ένα αυτοκίνητο, το οποίο είτε θα επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον (αλλά και εμάς με τα έξοδα συντήρησής του) είτε θα έχει ένα σημαντικό κόστος αγοράς, εφόσον είναι υβριδικό ή ηλεκτροκίνητο.

Η αντιπρόταση είναι το leasing, δηλαδή η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων που διαθέτουν σήμερα οι πάροχοι των αντίστοιχων υπηρεσιών. Το leasing κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Οι πιο χαρακτηριστικές επιδόσεις παρατηρούνται στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, όμως και στη χώρα μας οι καταναλωτές που στρέφονται προς το leasing αυξάνονται σημαντικά.

Για να δούμε αν αξίζει τον κόπο…

Το πιο σημαντικό είναι ο πάροχος που θα επιλέξεις

Κατά κανόνα, στους εδραιωμένους και αξιόπιστους παρόχους leasing θα βρούμε το αυτοκίνητο που πραγματικά θέλουμε. Ωστόσο, το σημαντικό είναι να επιλέξουμε έναν πάροχο που διαθέτει τεχνογνωσία και είναι προσηλωμένος στην καινοτομία. Η Ayvens γεννήθηκε μετά τη συνένωση δυνάμεων της ALD Automotive και της LeasePlan και είναι ένας  νέος κορυφαίος πάροχος κινητικότητας χαμηλών και μηδενικών ρύπων παγκοσμίως.

Μέσα από σύγχρονες και μοντέρνες προτάσεις είναι βέβαιο ότι θα βρούμε όχι απλώς ένα καινούργιο αυτοκίνητο που μας αρέσει, αλλά χάρη στο εξειδικευμένο δυναμικό της Ayvens θα καταλήξουμε στο αυτοκίνητο που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας. Επιπλέον, η έμφαση στη διαρκή βελτίωση και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών καθιστούν την Ayvens την ιδανική επιλογή ώστε να εισέλθουμε με ασφάλεια και γνώση στο μέλλον της κινητικότητας, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Το μέλλον της κινητικότητας έρχεται στο σήμερα

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, καλούμαστε όχι απλώς να γνωρίσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, αλλά και να συμβάλλουμε με κάθε μας κίνηση ενεργά στην εδραίωσή της, με βασικό γνώμονα να κάνουμε τον κόσμο μας πιο πράσινο, τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενιές. Η βιώσιμη κινητικότητα είναι πολλά περισσότερα από μια «πιασάρικη» φράση που θα την ακούμε χρόνο με τον χρόνο πιο συχνά. Είναι πολλά περισσότερα από μια τάση που θα έρθει και θα παρέλθει.

Με τη βιώσιμη κινητικότητα, το περιβάλλον και η προστασία του, έρχονται στο επίκεντρο μέσα από μια σειρά αλλαγών που αφορούν συνολικά τις μεταφορές μας και τον τρόπο που τις αντιλαμβανόμαστε. Πλέον το αυτοκίνητο που οδηγούμε ή τα μέσα που επιλέγουμε για να μετακινηθούμε γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της οικολογικής ευσυνειδησίας. Με κάθε μας κίνηση οφείλουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Αυτό είναι και το όραμα της Ayvens, γεγονός που την καθιστά κορυφαίο παίκτη στην εδραίωση της βιώσιμης κινητικότητας σε μεγάλη κλίμακα.

Για τους ιδιώτες

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις μας, λίγα πράγματα συγκρίνονται με την αίσθηση που έχουμε όταν οδηγούμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο που πραγματικά μας αρέσει (και όχι αυτό που αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιούμε) και είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα δικά μας «θέλω». Οι προσφορές της Ayvens για ιδιώτες περιέχουν λύσεις που είναι σίγουρο ότι θα μας ικανοποιήσουν και θα κάνουν τις ώρες που περνάμε καθημερινά στο αυτοκίνητό μας να είναι αληθινά απολαυστικές.

Για επιχειρήσεις

To leasing αυτοκινήτου εδραίωσε τη θέση του στην αγορά αλλά και στη συνείδηση των πελατών ως μία αξιόπιστη και συμφέρουσα λύση για επιχειρήσεις.  Ακόμα και οι πλέον επιφυλακτικοί πείστηκαν από την ίδια την πραγματικότητα. Επιλέγοντας τα προγράμματα leasing της Ayvens για επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν ή/και να αυξήσουν άμεσα τον εταιρικό τους στόλο με καινούργια οχήματα, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τα ζητούμενα της εκάστοτε επιχείρησης. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατό να βελτιωθούν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, τα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας αναβαθμίζουν σημαντικά την εικόνα και το status μιας επιχείρησης. Κι όλα αυτά, δίχως να επιβαρύνονται με τρόπο μη βιώσιμο οι ετήσιοι προϋπολογισμοί, καθώς το προγράμματα μίσθωσης της Ayvenς καλύπτουν μια σειρά πάγιων εξόδων που έως τώρα βάρυναν αποκλειστικά την επιχείρηση, όπως ασφάλιση, τέλη, συντήρηση κτλ.

Η επιλογή του leasing κερδίζει διαρκώς τις προτιμήσεις των καταναλωτών, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέους δρόμους προς έναν βιώσιμο πλανήτη. Με την Ayvens φέρνουμε το μέλλον της κινητικότητας πιο κοντά.