Skip to main content

Η Ferrari ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ferrari σημαίνει κινητήρες που βρυχώνται για υψηλές αποδόσεις, αλλά και με δυσθεώρητες τιμές

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά τώρα στην παραγωγή ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, καθώς και υβριδικών, στο νέο εργοστάσιο στο Μαρανέλο, το οποίο θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Το αφεντικό της Ferrari, Μπενετέτο Βίνια είπε στους μετόχους τον Απρίλιο ότι «το υπερσύγχρονο εργοστάσιο θα εγγυηθεί ευελιξία και τεχνική ικανότητα που υπερβαίνει τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας για τα επόμενα χρόνια».

Το εργοστάσιο θα λειτουργήσει πλήρως σε τρεις έως τέσσερις μήνες και θα παράγει έως και 20.000 αυτοκίνητα τον χρόνο, δήλωσε πηγή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πέρυσι η εταιρεία πούλησε πάντως λιγότερα από 14.000 οχήματα.

Η τιμολογιακή πολιτική της Ferrari δεν θα αλλάξει βέβαια κατά την είσοδό της στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ferrari θα κοστίζει τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Η τιμή αυτή αφορά τη βασική έκδοση και δεν περιλαμβάνει τα διάφορα πρόσθετα αξεσουάρ, που  συνήθως αθροίζονται από 15 έως 20% επί της βασικής τιμής, τόνισαν πηγές που γνωρίζουν τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μέση τιμή για μια συμβατική Ferrari είναι γύρω στα 350.000 ευρώ.

Η ιταλική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα φέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά στα τέλη του 2025.

Η προτεινόμενη τιμή δείχνει ότι η Ferrari πιστεύει ότι οι υπερπλούσιοι οδηγοί είναι έτοιμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα τέτοιο όχημα – ακόμη και όταν οι ανταγωνιστές μειώνουν τις τιμές για τα ηλεκτρικά οχήματα ενόψει της εξασθένησης της ζήτησης.

Η αντίπαλος Lamborghini σκοπεύει  να προσφέρει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2028.