Skip to main content

Amgen: Με κινητήριο μοχλό τους ανθρώπους της, στο πλευρό της κοινωνίας

Η Amgen, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, εστιάζει σε καινοτόμες θεραπείες, αναδεικνύοντας τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η βιολογία σε εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, με σταθερή εταιρική υπευθυνότητα στέκεται δίπλα στους ασθενείς και την κοινωνία, στηρίζοντας το έργο της Πολιτείας στις τρέχουσες κοινωνικές και υγειονομικές προκλήσεις. Εν μέσω πανδημίας, η Amgen προχώρησε μια σειρά πρωτοβουλιών με επίκεντρο τον ασθενή, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση της νόσου στη χώρα μας. 

Δίπλα στον ασθενή & τους ήρωες της πρώτης γραμμής εν μέσω πανδημίας

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της νόσου COVID-19 στη χώρα μας, η Amgen Ελλάς προχώρησε στην υλοποίηση πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην πρόληψη της διασποράς του νέου ιού και στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες τους. Πιο συγκεκριμένα, ενεργοποίησε προγράμματα υποστήριξης ασθενών με χρόνια νοσήματα παρέχοντας υπηρεσίες δωρεάν παράδοσης θεραπειών στο σπίτι σε όλη την Ελλάδα, μέσω πιστοποιημένων συνεργατών, συμβάλλοντας στη μη διασπορά της νόσου.  

Παράλληλα, ως μια προσπάθεια στήριξης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, η Amgen Ελλάς προχώρησε σε δωρεά υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επιπλέον, η Amgen και το Ίδρυμα Amgen ανακοίνωσαν τον Απρίλιο, αρχική δέσμευση ύψους 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση ενεργειών στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου CΟVID-19 παγκοσμίως.  

Στο πλευρό της κοινωνίας με καινοτόμα προγράμματα

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την εταιρική της υπευθυνότητα στην Ελλάδα, η Amgen Ελλάς συνεχίζει το καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Μίλια Ζωής», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται σε ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα που κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος, οι ασθενείς αποκτούν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβασή τους σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  

Ταυτόχρονα, η εταιρεία δίνει έμφαση στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για γνωστές παθήσεις με στόχο την πρόληψη αυτών, μέσω εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού. Παράλληλα η Amgen υποστηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες Συλλόγων Ασθενών με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των ασθενών σχετικά με χρόνιες παθήσεις όπως αυτοάνοσα νοσήματα, παθήσεις μεταβολισμού των οστών και ογκολογικά/αιματολογικά νοσήματα. Τέλος, μέσω του προγράμματος “I AM AMGEN”, η εταιρεία υλοποιεί ετήσιες αιμοδοσίες, προσφέροντας αίμα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, και προσφέρει αγαθά πρώτης ανάγκης και υλικοτεχνικής υποδομής σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. 

Με κινητήριο μοχλό τους ανθρώπους της AMGEN

Θέτοντας ως κύρια προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και συνεργατών της το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εταιρεία έθεσε γρήγορα σε ισχύ τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι σε όλους τους ανθρώπους της, προσφέροντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.  Η εταιρική κουλτούρα και το άριστο εργασιακό περιβάλλον της Amgen, αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά μέσω της φετινής διάκρισης της εταιρίας στο θεσμό Great Place to Work® Institute Hellas, όπου κατέκτησε την 6η θέση. Η επιτυχία αυτή, η οποία συνέπεσε με την επέτειο λειτουργίας 40 χρόνων της εταιρείας, αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι εταιρικές αξίες όπως  η συνέπεια, η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, το πάθος και η αφοσίωση στο έργο που επιτελείται, με γνώμονα πάντοτε τον ασθενή, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας.