Skip to main content

Η νέα εισπνευστική συσκευή Elpenhaler® χαρίζει ποιότητα ζωής

Η ELPEN Α.Ε. έχει συνεχή παρουσία στην ελληνική φαρμακευτική αγορά για περισσότερο από μισό αιώνα, πιστή στις αρχές, στο πάθος και στην ποιότητά της για ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η συσκευή Elpenhaler® είναι μια καινοτόμος, εισπνευστική συσκευή ξηράς σκόνης με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, για τη χορήγηση φαρμάκων του αναπνευστικού συστήματος. Κάθε δόση του φαρμάκου περιλαμβάνεται σε ειδικά σχεδιασμένες ταινίες αλουμινίου, οι οποίες τοποθετούνται στη συσκευή από τον ασθενή. Σύμφωνα με δημοσιευμένες κλινικές μελέτες, οι ασθενείς που χρησιμοποιούν τη συσκευή Elpenhaler® δηλώνουν την ικανοποίησή τους, βελτιώνοντας την τεχνική ενεργοποίησης της συσκευής λόγω του εργονομικού επιστόμιου και της πραγματικής επιβεβαίωσης στη λήψη του φαρμάκου. Αποτέλεσμα που οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο της πάθησής τους και σε βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 

Η ELPEN Α.Ε. αποφάσισε να ανανεώσει τη συσκευή Elpenhaler® μέσω του project «new generation Elpenhaler»  με κύριο στόχο τη βελτίωση στη χρηστικότητα και στην αισθητική, χωρίς αλλαγή των χαρακτηριστικών απόδοσης της συσκευής. 

Αρχικά, εντοπίστηκαν οι παράμετροι που επιδέχονταν ανανέωση. Σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν αναρίθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν την αντίληψη του ασθενούς σχετικά με την εισπνευστική συσκευή του, από την εμφάνιση και την αίσθηση, μέχρι και την καθημερινότητά του.

Για τον σχεδιασμό της νέας γενιάς εισπνευστικής συσκευής Elpenhaler, διερευνήθηκαν μια σειρά από διαφορετικά μοντέλα, σε διαφορετικά επίπεδα παρεμβάσεων στη συσκευή και παρουσιάστηκαν σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας προς αξιολόγηση. 

Κύριος στόχος ήταν η βελτιστοποίηση του σχεδιασμού χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργικότητα με την ομάδα σχεδιασμού να επιδιώκει να βρει την ισορροπία μεταξύ ευκολίας χρήσης και ανθεκτικότητας.

Τα βελτιωμένα σημεία αφορούν ένα μοναδικό «συνδετικό σημείο» για όλα τα περιστρεφόμενα τμήματα της συσκευής, με απλοποιημένο τρόπο χρήσης που δίνει «την αίσθηση υψηλής ποιότητας». Ο τελικός σχεδιασμός έχει φιλική σχεδίαση προς τον ασθενή, με καμπύλες γραμμές σε σχήμα «βότσαλου» που προσφέρουν βελτιωμένη φορητότητα. Επίσης, ο σχεδιασμός της συσκευής έχει «εργονομικά σχεδιασμένο» τρόπο ώστε να ανοίγει και να κλείνει η συσκευή, με ειδικά βελτιωμένα clips, εξασφαλίζοντας ισορροπία μεταξύ βελτίωσης της εμφάνισης και διατήρησης της ανθεκτικότητας της συσκευής. 

Παράλληλα, βελτιώθηκε η διαδικασία τοποθέτησης και απόσπασης της ταινίας ώστε να γίνουν πιο «ξεκάθαρες, αυθόρμητες και ενστικτώδεις» οι κινήσεις τοποθέτησης και αποκόλλησης, προσθέτοντας έναν οπτικό δείκτη και ένα ανάγλυφο χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με τη δήλωση της κ. Έρρικας Πεκοπούλου, Plant Director, ELPEN Pharmaceutical Co. Inc.: «H ανάληψη της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου οδήγησε στην επίτευξη βελτίωσης στη χρηστικότητα της συσκευής Elpenhaler®, στη λειτουργικότητά της και στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά χωρίς να διακυβεύσουμε την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τη σχεδιαστική αξία».

Η νέας γενιάς εισπνευστική συσκευή Elpenhaler® ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η αξία της έρευνας και ανάπτυξης στο τομέα των εισπνεόμενων σκευασμάτων τονίστηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Πενταφράγκα, Managing Director, ELPEN Pharmaceutical Co. Inc.

«Έχουμε ήδη λάβει θετικά σχόλια σχετικά με την αναβαθμισμένη σχεδίαση του Elpenhaler® και αναμένουμε ότι θα ενισχύσει την ανάπτυξή μας για τα επόμενα χρόνια».