Ένα σύντομο βίντεο στο οποίο μαχητές κουβαλούν φέρετρα και με υπότιτλο «Σύντομα, τα παιδιά σας θα επιστρέψουν σε μαύρα φέρετρα», έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς. «Οι ηγέτες σας υπέγραψαν την απόφαση εκτέλεσης των κρατουμένων στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται επίσης στο βίντεο.
Η δημοσιοποίηση του βίντεο ήρθε σε συνέχεια της ανακοίνωσης ότι «έχασαν την επαφή» με την ομάδα που κρατά τον Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο Ένταν Αλεξάντερ.
«Χάσαμε την επαφή με την ομάδα που κρατά τον στρατιώτη Ένταν Αλεξάντερ, έπειτα από έναν βομβαρδισμό που έπληξε το μέρος όπου βρίσκονταν» ανέφερε το μήνυμα του εκπροσώπου των Ταξιαρχών, Άμπου Ομπέιντα, στην εφαρμογή Telegram.
Ο Ομπέιντα πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αποκατασταθεί η επαφή με αυτήν την ομάδα.
«Προσπαθούν σκόπιμα να απαλλαγούν από την πίεση των αιχμαλώτων»
Ο Αλεξάντερ είναι ο μοναδικός εν ζωή όμηρος που έχει και την αμερικανική υπηκοότητα και παραμένει αιχμάλωτος της Χαμάς. «Ο κατοχικός στρατός προσπαθεί σκόπιμα να απαλλαγεί από την πίεση (που συνιστά το θέμα) των αιχμαλώτων με διπλή υπηκοότητα, ώστε να συνεχίσει τον πόλεμο εξόντωσης του λαού μας», πρόσθεσε ο Ομπέιντα.
Το Σάββατο η Χαμάς έδωσε το περασμένο στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Αλεξάντερ να μιλάει στην κάμερα. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τη γνησιότητά του, ούτε να καθορίσει το πότε γυρίστηκαν αυτά τα πλάνα.
Ο Αλεξάντερ, που αιχμαλωτίστηκε ενώ υπηρετούσε σε μια επίλεκτη μονάδα κοντά στη Γάζα, επέκρινε σε αυτό το βίντεο την ισραηλινή κυβέρνηση επειδή συνεχίζεται η κράτησή του και έλεγε ότι ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του για το εβραϊκό Πάσχα.
Πηγή: ΑΜΠΕ