Skip to main content

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ Μ.Κ.Ν. Α. Α.Ε. - ΠΡΑΚΤΙΚΟ Συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου για εκλογή - Ορισμό Προέδρου της σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του νόμου 4449/2017 και συγκρότηση αυτής σε σώμα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου της ανώνυμης εταιρείας που εδρεύει στον Άλιμο Αττικής με την επωνυμία «ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

 

 

Στον Άλιμο σήμερα 7 Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 07.30μμ, στα γραφεία της εταιρείας επί της Λεωφόρου Αλίμου 7 συνήλθαν, τα νεοεκλεγέντα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας στην πρώτη μετά την εκλογή τους συνεδρίαση με μοναδικό θέμα:

 

Εκλογή - Ορισμός Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του νόμου 4449/2017 και συγκρότηση αυτής σε σώμα.

 

Κατά την συνεδρίαση παρέστησαν άπαντα τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας, ήτοι:

1)    Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη του Μιχαήλ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,

2)    Ηλιάνα Τσιώλη του Βασιλείου, τρίτο πρόσωπο μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ανεξάρτητο, υπό την έννοια των διατάξεων του άρθρου 9 παράγραφοι 1 και 2 του νόμου 4706/2020, από την εταιρεία και

3)    Δημήτριος Γεραβέλης του Γεωργίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

τα οποία εκλέχθηκαν ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 7ης Αυγούστου 2023. Κατόπιν τούτου υπήρξε απαρτία και, δεδομένου ότι κανένα εξ αυτών δεν εξέφρασε διαφωνία στην πραγματοποίηση της συνεδρίασης, η Επιτροπή Ελέγχου άρχισε την συνεδρίαση.

 

Επί του μοναδικού θέματος, η Επιτροπή Ελέγχου αφού έλαβε υπόψιν της:

       I.        Την σχετική με την Επιτροπή Ελέγχου απόφαση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 7ης Αυγούστου 2023 και του ορισμού αυτής ως τριμελή ανεξάρτητη (μεικτή) επιτροπή, αποτελούμενη από ένα (1) τρίτο πρόσωπο ανεξάρτητο από την εταιρεία και δύο (2) ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου,

      II.        Την διαπίστωση και επιβεβαίωση εκ νέου, από την ανωτέρω Τακτική Γενική Συνέλευση, της πλήρωσης των προϋποθέσεων καταλληλότητας στο πρόσωπο ενός εκάστου εξ αυτών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και την εγκεκριμένη και ισχύουσα Πολιτική Καταλληλότητας της εταιρείας, προκειμένου να διασφαλίζεται η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου και η πλήρωση εκ μέρους των μελών της των κριτηρίων καταλληλότητας καθώς και των κριτηρίων και προϋποθέσεων ανεξαρτησίας,

    III.        Την ανάγκη επιλογής του καταλληλότερου προσώπου για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, βάσει επαγγελματικής κατάρτισης, γνωστικού υποβάθρου και εμπειρίας,

 

αποφάσισε ομόφωνα και όρισε ως Πρόεδρο αυτής την κυρία Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη του Μιχαήλ, αφού πρώτα οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή Ελέγχου διακρίβωσαν ότι η κυρία Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη:

α. Είναι ανεξάρτητη από την εταιρεία, κατά την έννοια του άρθρου 9,παράγραφοι 1 και 2 του νόμου 4706/2020, όπως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψιν την από 07.07.2023 εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία βασίσθηκε στην από 06.07.2023 σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, και

β. Είναι η πλέον κατάλληλη για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου βάσει
επαγγελματικής κατάρτισης, γνωστικού υποβάθρου και εμπειρίας, δεδομένου ότι:

  • Έχει διαγράψει αξιοσημείωτη επαγγελματική καριέρα, απασχολούμενη από τον Ιούνιο του 2000 έως σήμερα σε λογιστήρια επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Έχει εμπειρία πάνω στην κατάρτιση χρηματοοικονομικών καταστάσεων, εμπλεκόμενη με τις σχετικές διαδικασίες τόσο ως Βοηθός Λογιστή όσο και ως Προϊσταμένη Λογιστηρίου.
  • Είναι κάτοχος πτυχίου στη Λογιστική από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.
  • Κατέχει, από τον Οκτώβριο του 2014, επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Ά τάξης.

 

Μετά τον ορισμό της κυρίας Ελένης - Πενθεσίλειας Τσελέντη του Μιχαήλ, ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, η τελευταία ομόφωνα συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

α) Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη του Μιχαήλ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου,

β) Ηλιάνα Τσιώλη του Βασιλείου, τρίτο πρόσωπο μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και

γ) Δημήτριος Γεραβέλης του Γεωργίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου θα είναι ίση με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι τετραετής μέχρι την 07.08.2027, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2027 και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου έκριναν ομόφωνα ότι η σύνθεση της πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του νόμου 4449/2017, όπως ισχύει, δεδομένου ότι:

ι) Όλα τα μέλη της επιτροπής διαθέτουν επαρκή γνώση στους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας, ήτοι τον τουρισμό και την ναυτιλία.

ιι) Δύο μέλη της επιτροπής, ήτοι η κυρία Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη και η κυρία Ηλιάνα Τσιώλη, διαθέτουν επαρκή γνώση και εμπειρία στην λογιστική, ενώ ένα εξ αυτών, ήτοι η κυρία Ηλιάνα Τσιώλη, διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία και στην ελεγκτική.  

ιιι) Όλα τα μέλη της επιτροπής είναι ανεξάρτητα από την εταιρεία κατά την έννοια των διατάξεων του νόμου 4706/2020.

 

Τέλος, ακολούθησε διαλογική συζήτηση επί του περιεχομένου του κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου, τον οποίο τα συμμετέχοντα για πρώτη φορά στην Επιτροπή Ελέγχου μέλη κυρία Ελένη - Πενθεσίλεια Τσελέντη και κύριος Δημήτριος Γεραβέλης δήλωσαν ότι μελέτησαν προσεχτικά και κατανόησαν πλήρως. Ο κανονισμός αυτός, ο οποίος περιλαμβάνεται στο Εγχειρίδιο Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της εταιρείας, βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση www.kiriacoulis.com.

 

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση λύθηκε η συνεδρίαση και συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο υπογράφθηκε από όλα τα άνω παριστάμενα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, με τις ιδιότητες με τις οποίες παρέστησαν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ - ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ ΤΣΕΛΕΝΤΗ

 ΤΑ ΜΕΛΗ

 ΗΛΙΑΝΑ ΤΣΙΩΛΗ                                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΡΑΒΕΛΗΣ  

Σχετικά άρθρα