Άγνωστο εξωτικό πλάσμα της αβύσσου έχει ξετρελάνει τους επιστήμονες (βίντεο)

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 15:27
UPD:15:27
Ocean Exploration Trust, NOAA & Oregon State Unive

Το εντυπωσιακό άγνωστο θαλάσσιο ον.

A- A A+

Ομάδα επιστημόνων εξερευνούσε τα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού με το ερευνητικό σκάφος E/V Nautilus του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ocean Exploration Trust όταν η κάμερα του τηλεχειριζόμενου βαθυσκάφους της αποστολής έπεσε πάνω σε ένα εντυπωσιακό από κάθε άποψη θαλάσσιο πλάσμα την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαμε μέχρι σήμερα.

«Το μυαλό μου έχει εκραγεί αυτή την στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους ερευνητές όταν είδε στην οθόνη το άγνωστο πλάσμα και ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις των συναδέλφων του όταν κοίταξαν και αυτοί την οθόνη. To άγνωστο θαλάσσιο ον στηρίζεται σε ένα «μίσχο» μήκος δύο μέτρων στο τέλος του οποίου βρίσκονται  κεραίες μήκους 40 εκατοστών οι οποίες περιβάλλουν μια πολύ μικρού μεγέθους μορφής ζωής που ονομάζεται πολύποδα με τρόπο τέτοιο σαν να είναι τα αγκαθωτά πέταλα ενός λουλουδιού.

Το άγνωστο είδος εντοπίστηκε σε βάθος τριών χλμ. σε μια ανεξερεύνητη μέχρι σήμερα περιοχή βόρεια της ατόλης Τζόνστον δυτικά της Χαβάης. Οι ειδικοί προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για ένα νέο είδος θαλάσσιας πένας. Πρόκειται είδος θαλάσσιου ασπόνδυλου που σχηματίζονται από αποικίες πολύποδων.

EVNAUTILUS
Όμως δεν εντοπίστηκε κάποια συγγενική σχέση με τις θαλάσσιες πένες και όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με ένα νέο άγνωστο θαλάσσιο ον που πρέπει τώρα να μάθουμε πως ζει και συμπεριφέρεται.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς