Γ.Γ. υπ. Παιδείας: Πριν από το Δεκαπενταύγουστο οι βάσεις των Πανελλαδικών

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 13:39
UPD:13:43
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ανακοινωθούν φέτος οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Μέχρι τις 15-20 Ιουλίου εκτιμώ ότι θα συμπληρωθούν τα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι ώστε πριν από το Δεκαπενταύγουστο - για πρώτη φορά - να βγουν τα αποτελέσματα, να ανακοινωθούν οι βάσεις» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εφαρμογή για τον υπολογισμό μορίων

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία από χθες ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς στα αντίστοιχα μαθήματα, μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα για το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Επισημαίνεται ότι φέτος ενδέχεται να διαφοροποιείται το σύνολο των μορίων για τα Τμήματα/Σχολές κάθε Επιστημονικού Πεδίου/Τομέα, καθώς διαφοροποιούνται και οι συντελεστές βαρύτητας όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του.

Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι, μέσω της ίδιας εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Η εφαρμογή υπολογισμού μορίων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/. Στην αρχική σελίδα, στην επιλογή «ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ», οι υποψήφιοι επιπλέον δύνανται να ενημερωθούν με όλο το σχετικό υλικό που αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή