ΣΥΡΙΖΑ προς Μητσοτάκη: Δεν έχουν γονείς εργοστασιάρχες όλοι οι νέοι σε αδιέξοδο

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 16:47
UPD:16:49
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Το παράδειγμα brain gain που παρουσίασε στα Γιάννενα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζει αρνητικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέροντας ότι αφορά νέο άνθρωπο που γύρισε να εργαστεί στη βιομηχανία του πατέρα του κ. Μητσοτάκη.  

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημειώνει ότι: 

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στα Γιάννενα ως παράδειγμα brain gain έναν νέο που επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί σε μία βιομηχανία. Έφθασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι αυτό έγινε γιατί τώρα πια, με τον ίδιο Πρωθυπουργό και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, έχει στη χώρα του τις ευκαιρίες που του αξίζουν. 

Αυτό που παρέλειψε ωστόσο να πει, είναι ότι η βιομηχανία αυτή ανήκει στην οικογένειά του. Με λίγα λόγια θα δουλέψει στην εταιρία του πατέρα του. Κάτι που προφανώς δεν είναι κακό, αρκεί να αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως δεν έχουν γονείς εργοστασιάρχες όλοι οι νέοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο εξοργιστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα των νέων ανθρώπων ή ότι κοροϊδεύει χυδαία χιλιάδες νέες και νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μέσα στην εργασιακή δυστοπία των απλήρωτων δεκάωρων και των μισθών πείνας που έχει εγκαταστήσει ως νέα κανονικότητα». 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή