Χανιά: Άγνωστοι σκότωσαν κρι κρι μέσα στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 14:46
UPD:14:50
Wikimedia Commons/Lapplaender
A- A A+

Έναν θηλυκό κρητικό αίγαγρο (κρι κρι) σκότωσαν κατά τη διάρκεια της νύκτας άγνωστοι δράστες, εντός του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων (Σαμαριάς), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «το Σάββατο 30 Οκτώβριου και ώρα 23:55 ο δασοφύλακας του φυλακίου στο Ξυλόσκαλο Ομαλού άκουσε πυροβολισμό πάνω από το δασικό φυλάκιο. Άμεσα κινητοποιήθηκε και διαπίστωσε ότι δύο άτομα με φακούς βρισκόταν πλησίον του φυλακίου, αλλά με τις ενέργειες του δασοφύλακα τράπηκαν σε φυγή με ιδιωτικό όχημα.

Δυστυχώς, σε έλεγχο που έκανε ο δασοφύλακας αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα, ένα θηλυκό κρητικό αίγαγρο σκοτωμένο εντός του Εθνικού Δρυμού».

Η Διεύθυνση Δασών χαρακτηρίζει την ενέργεια των δραστών «πράξη νυχτερινής ανανδρίας από δειλούς που θεωρούν "μαγκιά" τη θήρευση απαγορευμένων και αυστηρά προστατευομένων ζώων, ζώων που για την προστασία αυτών κηρύχτηκε η ευρύτερη περιοχή Εθνικός Δρυμός προσφέροντας σε όλη την κοινωνία της ΠΕ Χανιών. Πράξη άνανδρη που επαναλαμβάνεται μετά από δέκα έτη, καθώς το 2011 βρέθηκαν τέσσερις σκοτωμένοι αίγαγροι εντός του Εθνικού Δρυμού».

Η υπηρεσία θα προβεί σε μήνυση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή