Skip to main content

ΑΕΚ: Μπογέ, ο «εκλεκτός» για την επίθεση

Ο Λούκας Μπογέ της Τορίνο είναι ο ποδοσφαιριστής που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΚ.

Από τα όσα διέρρευσαν σήμερα (14/07) η διοίκηση ήρθε σε προφορική συμφωνία με την «Γκρανάτα», με τις δύο πλευρές, μάλιστα, να έχουν ανταλλάξει υπογεγραμμένα τα συμβόλαια. Είναι θέμα χρόνου να τελειώσει και τυπικά η μεταγραφή, με τον παίκτη να έρχεται στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο.

Η ΑΕΚ θα καταβάλλει ένα ποσό σαν «ενοίκιο» και στο τέλος της σεζόν 2018/2019 θα έχει την οψιόν για την αγορά του ποδοσφαιριστή.

Στο σημείο αυτό υπήρχε η μεγαλύτερη διαφορά και πιο συγκεκριμένα στη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, εφόσον η Ένωση αποφασίσει να τον αγοράσει το επόμενο καλοκαίρι. Τον περασμένο Ιανουάριο ο Μπογέ είχε δοθεί δανεικός στην Θέλτα και η ρήτρα που είχε μπει για την πώλησή του έφτανε τα 14 εκ. ευρώ!

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με την ΑΕΚ έχοντας ως βάση τα 12 εκ. ευρώ και μετά από αλεπάλληλες προσπάθειες των ανθρώπων της το ποσό κατέβηκε στα 6 εκ. ευρώ.

Ο Αργεντινός στράικερ θα εισπράξει την επόμενη σεζόν το ποσό των 600.000 ευρώ (συν τα μπόνους επίτευξης στόχων), ενώ το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι για 1+6 χρόνια και θα ανανεώνεται αυτόματα σε περίπτωση που η ΑΕΚ ενεργοποιήσει τη ρήτρα. Όπως ακριβώς έγινε, δηλαδή, και στην περίπρτωση του Μάρκο Λιβάγια.

Ο Λούκας Μπογέ μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και στα άκρα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον έχει σε αρκετές κασέτες και από την πρώτη στιγμή «άναψε» το πράσινο φως για την απόκτησή του.