Skip to main content

Δ. Μελισσανίδης: Ως τις 10 Ιουνίου για Χιμένεθ, κανένα θέμα Αραούχο

Η χθεσινή βραδιά του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν αφιερωμένη στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, άρα ήταν βέβαιο ότι μεταξύ οίνου κι εδεσμάτων θα έβγαιναν αρκετές ειδήσεις, όπως κι έγινε.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ συνάντησε τους εκπροσώπους του Τύπου στο χώρο που φιλοξενεί την ιδιωτική συλλογή του από παλιά και μεγάλης αξίας αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στα γραφεία της Aegean για τον δείπνο.

Εκεί, ο Δ. Μελισσανίδης προκάλεσε τους δημοσιογράφους για «σκληρές» ερωτήσεις και απάντησε σε όλες, πρωτίστως για την αγωνιστική αποτυχία στην περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε.

«Είμαστε απογοητευμένοι από τη χρονιά που πέρασε. Την ευθύνη την έχω εγώ. Αλλά δεν πρέπει να απαξιώνουμε όσα έχουμε πετύχει από το 2013 μέχρι σήμερα. Ειλικρινά εγώ δεν θα φτάσω ποτέ να υποθηκεύσω το μέλλον της ΑΕΚ με τα λάθη που έγιναν. Θα στηριχτώ στο Financial Fair Play, θέλω το κλαμπ να χρηματοδοτείται από τα δικά του έσοδα. Δεν κάνω πίσω ούτε γραμμάριο σε αυτό», είπε.

«Θα διορθώσουμε τα λάθη μας, θα προχωρήσουμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε, σημασία έχει ότι καταφέραμε αρκετά πράγματα. Μπορεί να μην έχουμε το τέλειο, όμως πετύχαμε αρκετά πράγματα και το κυριότερο δεν βγαίνει πρωταθλητής τον Νοέμβριο πλέον. Στόχος μου είναι να κρατάω την ΑΕΚ καθαρή και να φτιάξω το γήπεδο. Αυτή είναι η επιθυμία μου, αυτός είναι ο στόχος και δεν καταλαβαίνω τίποτα», πρόσθεσε.

Όσο για το θέμα προπονητή, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για την παραμονή του: «Έχουμε περιθώριο ακόμα. Συζητάμε μαζί του. Ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα ξέρουμε. Κάναμε τον απολογισμό και θα δούμε. Το κλαμπ θα αποφασίσει».

Αναφορικά με το αν το μοντέλο βάσει του οποίου πορεύεται η ΠΑΕ μπορεί να διατηρήσει ανταγωνιστική την ομάδα, δήλωσε: «Η ΑΕΚ κάθε σεζόν θα κάνει πρωταθλητισμό. Θα γίνονται έξυπνες κινήσεις. Δεν θέλω να κάνω επίδειξη πλούτου. Έχω μια οικονομική πολιτική. Αυτή είναι και δεν αλλάζω. Βγάζω 100, χαλάω 99. Αυτή είναι και σε όποιον αρέσει. Ας έρθει άλλος να χαλάσει χρήματα. Φτιάχνω γήπεδο, προπονητικό, δεν χρωστάω, έχω ένα κλαμπ καθαρό. Προσπαθώ η ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί πάντα».

Για το θέμα του επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, που ουσιαστικά αποτελεί persona non grata για την Ένωση, είπε ότι «η ΑΕΚ δεν ασχολήθηκε καθόλου με τη διαιτησία. Αυτό που έγινε με τον Περέιρα, όμως, το κυνηγάμε και θα το φτάσουμε νομικά μέχρι τέλους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη χαμηλή προσέλευση φίλαθλου κοινού στο ΟΑΚΑ: «Αυτά (τα εισιτήρια) μπορέσαμε, αυτά κόψαμε. Σε αυτό το ΟΑΚΑ, που είναι σαν Νταχάου, ούτε σε μένα κάνει καρδιά να πάω. Στην Αγιά Σοφιά το γήπεδο θα είναι sold-out, έτσι πιστεύω».

Ο Δ. Μελισσανίδης εξεμάνη όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς από την πλευρά του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα του Ραζβάν Λουτσέσκου, περί «κλεμμένου» πρωταθλήματος.

«Ποιοι μιλάνε για κλοπή; Αυτοί που έχουν ντοκτορά στο κλέψιμο; Η ΑΕΚ μπήκε να παίξει ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με -5 και χωρίς φιλάθλους. Και τελικά έπαιξε με φιλάθλους και -2. Έγινε ένα παιχνίδι. Καλώς ή κακώς έγινε αυτή η φάση. Δεν εξετάζω αν ήταν γκολ ή οφ σάιντ. Ήταν 50-50. Έχασα ένα Κύπελλο σαν ΑΕΚ με τρία μέτρα οφ σάιντ. Έπρεπε να μπω μέσα; Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ που το έχασε μόνος του; Αυτός που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία ήταν ο ΠΑΟΚ, που έβαλε τον προπονητή του στο καροτσάκι με το φιλέ», απάντησε.

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη, ανέφερε: «Δεν έχω καμία σχέση και δεν με αφορά. Κοιτάω μόνο την ΑΕΚ. Τέλος. Όταν λένε ότι είχαμε αδελφικές σχέσεις, είναι αφελές. Κάναμε μια συμμαχία για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Έφυγαν οι γκρανκάσες από την ΕΠΟ και έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Και πάλι θέλει προσπάθεια, έχουμε δρόμο ακόμα. Γιατί να μιλάω με τον Σαββίδη; Ο Σαββίδης έκανε το λάθος του, το πλήρωσε η ομάδα του, τελείωσε. Ο Μαρινάκης κοιτάει την ομάδα του κι εγώ τη δική μου, όπως και ο Σαββίδης. Αφήστε τις εντάσεις, δεν χρειάζεται».

Κάποια στιγμή, η συζήτηση έφτασε και στα μεταγραφικά. «Ενδιαφερόμαστε για τον Βράνιες. Έχουμε κάνει την πρότασή μας και περιμένουμε απάντηση. Αν δεν προχωρήσει τότε θα πάμε για άλλη περίπτωση», αποκάλυψε ο ηγέτης της ΑΕΚ.

«Ποιος λέει ότι δεν είναι καλός ο Οικονόμου; Δεν είναι ισάξιος του Βράνιες, αν αναλογιστούμε ότι θέλαμε τρελογιατρούς και ψυχολόγους στα αποδυτήρια; Αλλά τώρα μαζί με τον Βράνιες θα φέρω τρελογιατρούς και ψυχολόγους!», πρόσθεσε.

Θέμα Αραούχο, πάντως, δεν υπάρχει: «Η ΑΕΚ δεν ασχολείται με τον Αραούχο. Που τον είδατε τον Αραούχο; Επειδή μιλάει με τον προπονητή; Και με τον Μέσι μπορεί να μιλάει ο προπονητής. Θα έρθει ο Μέσι; Το κλαμπ ενδιαφέρεται; Είδατε πουθενά το κλαμπ να βγάζει κάτι τέτοιο;».

Για τον Πόνσε, θα γίνει προσπάθεια: «Είναι ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο 1,2 εκατ. ευρώ και εμείς πληρώναμε τα μισά. Είναι γενικά μια δύσκολη περίπτωση, αλλά θα την προσπαθήσουμε. Όταν έχεις έναν παίκτη με συμβόλαιο 1,2 εκατ. ευρώ δεν μπορείς να κρατήσεις τα αποδυτήρια, τη στιγμή που άλλοι παίκτες παίρνουν 200 και 300 χιλιάρικα. Αυτές είναι τάσεις διαλυτικές και δεν θα προχωρήσω σε τέτοιες ενέργειες».