Skip to main content

Χιμένεθ: Δικαιούμασταν αυτή την πρόκριση

Ευδιάθετος, χαρούμενος, αλλά και λίγο συγκινημένος εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα της Βιέννης με την Αούστρια. 

«Υποφέραμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο επειδή δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις δύο καθαρές ευκαιρίες στο πρώτο 15λεπτο. Η ομάδα μεγαλώνει διαρκώς, παρότι έχουμε αρκετούς παίκτες χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία. Και το λέω αυτό γιατί κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού είχαμε όλο τον έλεγχο», σχολίασε ο Ισπανός.

«Όμως θα μπορούσε να συμβεί κάτι και να χάσουμε αυτήν την πρόκριση που τόσο δικαιούμασταν. Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι είμαστε αήττητοι στο Europa League. Στην έδρα μας δεν μπορέσαμε να νικήσουμε, αλλά γυρίσαμε δύο ματς (σ.σ. Ριέκα, Αούστρια) στα οποία βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα που προπονώ. Είμαστε άνθρωποι και σε κάποια στιγμή θα χάσουμε», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αν κάνουμε έναν απολογισμό σ΄αυτούς τους 11 μήνες έχουμε τους περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα, φτάσαμε στον τελικό κυπέλλου, προκριθήκαμε στην Ευρώπη. Ηταν 11 καταπληκτικοί μήνες. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις δύο οικογένειές μου, την οικογένεια εξ αίματος και την ΑΕΚ».

Από την αναφορά του, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι «άτυχοι» της ομάδας του: «Να θυμηθούμε επίσης τον Πέτρο Μάνταλο, τον Γιάκομπσον, τον Τσόσιτς, τον Λαμπρόπουλο τέσσερις πυλώνες αυτής της ομάδας. Είναι δύσκολο να παίζουμε χωρίς αυτούς. Όμως είχα υποσχεθεί στον Λαμπρόπουλο ότι θα παίξει στην Ευρώπη (δεν είχε δηλωθεί στη φάση των ομίλων) και χαίρομαι που τήρησα την υπόσχεσή μου».