Skip to main content

Φάμελλος σε παραγωγικούς φορείς: Η αγορά έχει στερηθεί 20 δισ. τα τελευταία τέσσερα χρόνια

EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας

Ο κ . Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κλείνει τα μάτια στην αισχροκέρδεια

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς ενόψει του προϋπολογισμού είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε ότι «η ωραιοποιημένη εικόνα που εκπέμπεται από την κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία είναι αναντίστοιχη με ορισμένα βασικά στοιχεία, καθώς έχουμε έναν προϋπολογισμό μεγάλων πλεονασμάτων και λιτότητας, όταν μπορούμε να έχουμε πραγματικές επενδύσεις και νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε:

«Στόχος μας είναι ένας δυνατός ιδιωτικός τομέας, που θα στηρίζει το κοινωνικό κράτος αλλά και μια ισχυρή πολιτεία που θα ελέγχει και θα ρυθμίζει την αγορά αλλά θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τον σχεδιασμό και το ισχυρό κράτος δικαίου.

Αυτό εξασφαλίζει και τον υγιή ανταγωνισμό και την προστασία του καταναλωτή και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Ο κ . Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κλείνει τα μάτια στην αισχροκέρδεια. «Η αγορά και τα νοικοκυριά έχουν στερηθεί την τελευταία τετραετία σχεδόν 20 δισ. ευρώ, τα οποία είναι τα υπερκέρδη των μεγάλων ολιγοπωλιακών ομίλων», ανέφερε και επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «ρύθμιση και έλεγχο της αγοράς ώστε να προλαμβάνονται τα υπερκέρδη».

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Γνωρίζω ότι ένα μεγάλο ζήτημα του ιδιωτικού τομέα είναι η πρόσβαση στον δανεισμό και η διαθεσιμότητα χρηματοδοτικών εργαλείων. Χθες, στη Βουλή, μετά από πολύ καιρό και μεγάλη επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έναντι των υπερκερδών των τραπεζών είναι ανεπαρκής. Όμως ήδη πολλα δισεκατομμύρια εφυγαν απο τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και είναι στα ταμεία των τραπεζών».

Μαζί με τον κ. Φάμελλο ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Παππάς, ο τομεάρχης Οικονομίας Χάρης Μαμουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Καραμέρος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, Γιώργος Βερνίκος, ο συντονιστής τμήματος οικονομικής ανάλυσης της ΕΣΕΕ, Χαράλαμπος Αράχωβας και το επιστημονικό στέλεχος του Ινστιτούτου της ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ, Απόστολος Μπόκας