Skip to main content

Νέο απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα-δήθεν επιστολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι πολίτες καλούνται να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα με τη χρήση στοιχείων του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, χρησιμοποίησαν το λογότυπο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Interpol, καθώς και εντύπωμα σφραγίδας της Κύπρου με δήθεν υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι το κείμενο – μήνυμα αυτό που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του αρχηγού της, Λάζαρου Μαυρόπουλου, που φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Εθνική Αστυνομία – Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών», είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.