«Όλοι όσοι εκπέμπουν να πληρώνουν και να είναι ελεγχόμενοι» ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λέγοντας πως το θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα επιλυθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια, κ. Βούτσης ζήτησε συγκρότηση του ΕΣΡ τονίζοντας ότι «το σήμα που δόθηκε και προς τα συμφέροντα και προς την κοινωνία είναι ότι το πολιτικό σύστημα θα προχωρήσει έξω από λογικές υποταγής σε επιχειρηματικά συμφέροντα και με σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις. Τις ευθύνες και τις αποφάσεις θα τις πάρουμε εμείς, ακούγοντας τις δικαστικές αποφάσεις, βλέποντας τι σκοπούς έχουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Αναφερόμενος στο θέμα του αριθμού των αδειών ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι «παρεξηγήθηκε ο υπουργός Επικρατείας επειδή είπε τέσσερις». «Εγώ λέω τρεις, όπως προέκυπτε από τις οικονομικές μελέτες που προϋπήρχαν» συνέχισε και πρόσθεσε:
«Μπορεί να είναι παραπάνω, πράγματι. Μπορεί να γνωμοδοτήσει το ΕΣΡ, αλλά εμείς, τα κόμματα έχουμε άποψη. Άκουσα μία άποψη από μέλος του ΕΣΡ για 16 κανάλια. Ε, από τα 16 κανάλια τα 15 οδηγούνται στη διαπλοκή. Και να το ακούν αυτό οι εργαζόμενοι με τους οποίους συνομιλήσαμε, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 12 – 15 κανάλια στην Ελλάδα με 400 θέσεις εργασίας, αμοιβές και σταθερές εργασιακές σχέσεις».
«Θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε συμβιβαστεί, όπως συμβιβάστηκαν, θέλοντας και μη, υπουργοί και πολιτικές δυνάμεις. Ποιος θα μας έλεγε, και τι, από το πολιτικό προσωπικό που μας κουνά τώρα το δάχτυλο αν είχαμε κάνει συμφωνίες με ορισμένους από τους κυρίους που έχουν τα κανάλια; υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης και συνέχισε: «Είναι σημαντικό βήμα για το πολιτικό σύστημα ότι στελέχη όλων των πολιτικών δυνάμεων δηλώνουν προς όλους ότι χρειαζόταν διαγωνιστική διαδικασία και κάνουμε αυτοκριτική που δεν έγινε. Αυτό είναι ένα όπλο και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που ήρθε αυτό το θέμα, το οποίο θα επιλυθεί στην κατεύθυνση “όλοι όσοι εκπέμπουν να πληρώνουν και να είναι ελεγχόμενοι”».
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. «Σοβαρά; Υπήρξε διάψευση ποιου αφηγήματος; Οτι υπήρξε πατεντάτη διαπλοκή; Ότι υποχρεώθηκε το πολιτικό σύστημα σε επικύψεις;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η αντιπαράθεση με συμφέροντα ονομάζεται ήττα; Ποιανού; Και εκ μέρους ποιου το λέει αυτό; Τον τρόπο θα τον βρούμε, και ελπίζω ότι θα τον βρούμε τη Δευτέρα στη Διάσκεψη για το ΕΣΡ».