Skip to main content

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει «ανοιχτό πόλεμο» με τη Ρωσία

Στο περιθώριο του Διπλωματικού Φόρουμ που διοργανώνει η τουρκική προεδρία στην Αττάλεια, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δικαιολόγησε την άρνηση του ΝΑΤΟ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ δεν θέλει «ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Στόλτενμπεργκ.

«Έχουμε ευθύνη να αποτρέψουμε αυτή τη σύγκρουση από το να κλιμακωθεί πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας και να γίνει ανοιχτός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ». Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δικαιολόγησε έτσι την άρνηση του ΝΑΤΟ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία για την προστασία του πληθυσμού από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Ένα τέτοιο μέτρο «θα σήμαινε ότι είμαστε έτοιμοι να καταρρίψουμε ρωσικά αεροπλάνα», είπε, «και σίγουρα θα μας οδηγούσε σε ανοιχτό πόλεμο».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ επρόκειτο να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επομένη των πρώτων (άκαρπων) συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο παραθαλάσσιο θέρετρο. Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, οργάνωσης της οποίας είναι μέλος η Τουρκία, κάλεσε και πάλι τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «να βάλει τέλος σε αυτόν τον παράλογο πόλεμο» και να βρει μια «πολιτική λύση». «Το πρώτο μέτρο θα ήταν να διασφαλιστούν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να βγουν έξω και να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα», είπε.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr