Όλες οι δυνάμεις μας για καλό! πρόγραμμα αειφορίας του τομέα απορρυπαντικών & προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Ελλάδος

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 14:21
UPD:14:21
Achilleas Chiras

Η Henkel είναι μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως, με την αειφορία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA και των εταιρικών αξιών της. Σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο δεσμεύεται για έναν κόσμο πιο καθαρό, θέτοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

Από το 2021, δίνει προτεραιότητα στη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη, μειώνει τις εκπομπές CO2 στις δραστηριότητές της (ιδίως με τη μετάβαση σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια) και σημειώνει, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πρόοδο στη προμήθεια πρώτων υλών, καθώς και στη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Η στρατηγική της Henkel μέχρι το 2025 περιλαμβάνει μία σειρά από στόχους:

Ένας από τους σημαντικότερους είναι το 100% των συσκευασιών της Henkel να είναι ανακυκλώσιμες ή να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Έως το τέλος του 2021, το ποσοστό των ανακυκλώσιμων συσκευασιών ήταν περίπου 86%.

Η Henkel εργάζεται επίσης σταθερά για την αύξηση του ποσοστού των ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες της σε ποσοστό άνω του 30% για όλες τις πλαστικές συσκευασίες των καταναλωτικών προϊόντων της παγκοσμίως έως το 2025. Μέχρι το τέλος του 2021, η εταιρεία αύξησε το ποσοστό αυτό σε περίπου 18%.

Ο τομέας Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas εκφράζει και υλοποιεί την παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας σε τοπικό επίπεδο εδώ και χρόνια. 

DIMITRIS TOSIDIS

Το 2020 εγκαινιάζει το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ», για μια ολιστική προσέγγιση γύρω από το περιβάλλον και την κοινωνία.

Η αρχή γίνεται με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς. Το πλαστικό που συλλέγεται, μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, μετατρέπεται σε χρήσιμα αντικείμενα όπως παγκάκια , κάδους & αποδυτήρια παραλιών για τις τοπικές κοινωνίες.

Το 2022, η Henkel Hellas επεκτείνει τις δράσεις της σε υδάτινους πόρους σε όλη τη χώρα αναβαθμίζοντας το πρόγραμμα του Dixan σε «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή v2.0».  Οι νέες δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, σχολείων και εθελοντικών ομάδων.

Σήμερα, o τομέας απορρυπαντικών & προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Hellas σημειώνει αλλεπάλληλες επιτυχίες σε πολλούς στόχους:

  • 86% του όγκου των συσκευασιών της ανακυκλώνεται
  • Το 70% του όγκου των πλαστικών συσκευασιών υγρών απορρυπαντικών αποτελείται από 25% έως 100% ανακυκλωμένο πλαστικό
  • Μετρά συνολικά 40 δράσεις σε θάλασσες, ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους της χώρας, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 21 τόνους απορριμμάτων, εκ των οποίων 5,6 τόνοι πλαστικό με τις δράσεις καθαρισμών να είναι σε εξέλιξη
  • ORESTIS SEFEROGLOU
    Μετατρέπει, μέσω του μοντέλου κυκλικής οικονομίας και της συνεργασίας με το CEEII στη Σουηδία, περισσότερους από 4,6 τόνους πλαστικών απορριμμάτων σε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα
  • Συνεργάζεται με την κοινωνία των πολιτών και την τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζοντας νέες δράσεις
  • Επενδύει στην εκπαίδευση και στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσα από ειδικά προγράμματα
  • Προσφέρει στην κοινωνία ενισχύοντας ευάλωτα νοικοκυριά και οικογένειες διανέμοντας περισσότερα από 10.000 προϊόντα κάθε χρόνο

«Στην Ελλάδα κάνουμε πράξη τη στρατηγική της Henkel για τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από το Πρόγραμμα Αειφορίας «Για Καλό». Καθημερινά αξιοποιούμε την τεχνογνωσία και την καινοτομία μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στρατηγικούς συνεργάτες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εθελοντές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για έναν κόσμο πιο καθαρό», τονίζει η κα. Βαλσαμά Γενική Διευθύντρια του Τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Ελλάδας και Κύπρου. «Οι φετινές δράσεις μας, στην Παμβώτιδα με τον Δήμο Ιωαννιτών και στο Δέλτα Αξιού, με τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της φιλοσοφίας και των προγραμμάτων μας και λειτουργούν ως καταλύτης στην κοινωνία και την εκπαίδευση.»

Περισσότερες πληροφορίες εδώΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα